ارائه نسخه تقلیلیافتهای از پرچمداران طی دو سال گذشته همواره برخی از مشخصات پرچمدار اصلی را با قیمت کاملا مناسبتر برای رده میانی و پایین بازار ارائه کرده و معمولا فروش مناسبی را تجربه کردهاند. ایده ارائه یک نسخه تقلیل یافته از پرچمدار اصلی با نامگذاری مشابه در بسیاری از برندهای دیگر بازار نیز به چشم میخورد اما این ایده از حداقل دو سال پیش در اکثر رقبا کنار گذاشته شده است. پس از ارائه نسخههای مینی برای آخرین بار در سال 2014 باi شانس خود را در این بازار امتحان کرد و پس از آن با کنار گذاشتن این ایده، توسعه اسمارتفونهای جدید سری J و A برای رده میانی را در دستور کار قرار داد.
سامسونگ گلکسی S5 Mini
نیز پس از در سال 2014 دیگر به سراغ این ایده نرفت و به نوعی دو سری جدید K و X را جایگزین آن ساخت. این داستان در مورد نیز عینا تکرار شده و پس از سال 2014 و ارائه دو مدل ، این شرکت نیز به جای ارائه نسخههای جدید مینی، تمام تلاش خود را بر توسعه سری Desire در رده میانی متمرکز نمود.
LG G2 Mini
ماجرای گوشیهای کوچک و Lite هواوی اما از نقطه پایان دیگر برندها آغاز شد جاییکه در اوائل سال 2015 برای اولین بار همراه با مدل پرچمدار P8، نسخه ارزانقیمتتری از آن با نام P8 Lite به بازار ارائه شد که با وجود آنکه صفحهنمایش کوچکتری داشت و در زمینه پردازشی نیز از همنام گرانقیمت خود ضعیفتر بود اما برخلاف مینیهای سامسونگ و الجی فقط کاریکاتوری از مدل اصلی نبود و در بسیاری از زمینههای مهم از جمله طراحی بدنه، وضوح دوربین اصلی و سلفی، حافظه داخلی و گزینههای ارتباطی حداقل روی کاغذ با مدل اصلی قابل مقایسه بود.
هواوی P8 Lite
این رویکرد یک سال بعد و در رابطه مابین P9 Lite و P9 اصلی نیز به خوبی تکرار شد و حتی این بار از همان سایز و وضوح صفحهنمایش مدل اصلی در P9 Lite استفاده شد و با اینکه دوربینهای دوگانه 12 مگاپیکسلی لایکا در آن جایی نداشتند اما حداقل برای راضیکردن خریدارانی که رزولوشن بالاتر را به معنای کیفیت بیشتر دوربین میپندارند وضوح دوربین به 13 مگاپیکسل در آن ارتقا پیدا کرد. دست و دلبازی هواوی در P9 Lite به جایگذاری یک دوربین سلفی بهتر، سنسور اثر انگشت و باتری یکسان نسبت به P9 ادامه یافت و حتی از آپدیت این مدل به آخرین نسخه اندروید یعنی نوقا نیز دریغ نکرد. بدینترتیب در حالی که ایده عقیم مانده گوشیهای مینی برای دیگر سازندگان معمولا به معنای ارائه امکاناتی بسیار کمتر از مدل اصلی تعبیر میشد این مسئله برای هواوی کاملا متفاوت بوده و گوشیهای لایت با وجود برخی خط قرمزها نسبت به مدل اصلی (از جمله دوربین و گزینههای پردازشی) همواره از بهترینهای رده میانی به حساب آمدهاند. تجربه موفقیتآمیز هواوی در ارائه نسخههای لایت از پرچمداران این شرکت البته به معنای یکهتاز بودن این برند در بازار به شدت متراکم گوشیهای رده میانی بازار نیست و علاوه بر هموطنان چینی آن، تهدیدهای مشخصی نیز از گوشیهای جدید سری A سامسونگ و سری K الجی محصولات هواوی را تهدید میکنند.
هواوی P9 Lite
جدیدترین محصول این خانواده طبیعتا P10 Lite نام دارد که ایده ارائه یک گوشی خوشساخت با طرحی مشابه پیشرفتهترین گوشی هواوی را حتی یک گام به جلو برده است. در P10 Lite برای اولین بار از صفحهنمایش بزرگتری حتی نسبت به پرچمدار اصلی یعنی P10 استفاده شده و حافظه داخلی 32 گیگابایتی و رم 4 گیگابایتی نیز برای اولین بار در این رده در آن دیده میشود.
Huawei P10 Lite با نام مدل دقیق WAS-LX1A موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
طراحی باکس P10 Lite با مدلهای همخانواده پیشین و خود P10 تفاوت داشته و به جز رنگآمیزی متفاوت شباهت کاملی به جعبه P8 دو سال پیش دارد. این جعبه به صورت ایستاده طراحی شده و برای باز کردن آن باید درپوش بخش رویی را از جای خود خارج کرد.
درست همانند P8، در اینجا نیز خود گوشی به پهلو و به صورت تیغهای قرار گرفته و در دو طرف آن دو باکس مجزا قرار دارند که درون باکس بزرگتر همانطور که آیکونهای روی آن نشان میدهد شارژر، هدست، کابل USB و SIM eject یا آچار دسترسی به سیمکارت قرار دارد و در دیگری به نوشتههای راهنما بر میخوریم.
این ترکیب نسبت به P9 Lite در ظاهر تغییری نداشته و از همان هدست سال گذشته که حتی در جعبه P10 نیز حضور داشت در اینجا استفاده شده است.
این البته همه ماجرا نیست و با بررسی دقیقتر اجزای این باکس یک تغییر بزرگ را مشاهده میکنیم. شارژر همراه P10 Lite یک نمونه مجهز به شارژ سریع با دو خروجی 10 وات (5 ولت و 2 آمپر) و 18 وات (9 ولت و 2 آمپر) است که نسبت به P9 Lite که شارژ آن تنها 5 واتی بود و پر شدن کامل باتری در آن نیز به 3 ساعت و 15 دقیقه زمان نیاز داشت پیشرفت بزرگی به حساب میآید. این شارژر البته هنوز نسبت به شارژر P10 با توان 22.5 واتی، توان کمتری را ارائه میکند. در مورد این شارژر و عملکرد آن در بخش باتری بیشتر سخن میگوییم.
طراحی ظاهری
اولین برخورد با P10 Lite تصویری از یک گوشی خوش ساخت و مدرن را به ذهن متبادر میکند که با رنگآمیزی جذاب امتداد یافته به کنارهها و حواشی صفحهنمایش کاملا جلب توجه می کند. گرد بودن حاشیههای شیشه صفحهنمایش حس خوشایندی را در زیر دست ایجاد میکند و پخهای ایجاد شده در حاشیه فلزی گوشی نیز ضخامت دستگاه را کمتر از آنچه هست نشان میدهد.
بخش پشتی گوشی با شیشه یک دست و سرتاسری پوشیده شده که تنها در محل حسگر اثر انگشت و فلش LED دچار بریدگی شده است. جایگاه دوربین در این قسمت مشابه P10 در نوار باریک بخش بالایی است اما این بار نیز از یک دوربین استفاده شده و هنوز دوربینهای دوگانه در سری لایت جایی ندارند. به عنوان یک تغییر مشخص نسبت به مدل سال گذشته، شکل لنز دوربین از مربع به دایره تغییر یافته و ظاهری حرفهایتر به آن بخشیده است. جنس براق این قسمت اثرات انگشت را به راحتی جذب میکند و از همین رو کاربران حساس به این موضوع احتمالا رنگهای روشنتر این سری را ترجیح خواهند داد.