از آخرین حضور پر رنگ اسمارتفونهای ایسوس در بازار داخلی ایران اینک نزدیک به یک سال میگذارد؛ سری Zenfone 2 محصولات این شرکت در حالی اوائل سال گذشته به بازار عرضه شد که شرکت مادر تقریبا در همان زمان در حال برنامهریزی برای معرفی نسل بعدی اسمارتفونهای این شرکت با نام Zenfone 3 بود؛ این تأخیر یک ساله امسال نیز بار دیگر به وقوع پیوسته و نسل سوم گوشیهای اندرویدی این برند به تازگی به بازارهای ایران راه پیدا کرده است.
ایسوس Zenfone 2
گوشیهای مختلف سری Zenfone 3 ایسوس را در یک نگاه به شش دسته مختلف میتوان تقسیمبندی کرد که در اغلب آنها جنبه مشخصی از امکانات سختافزاری دستگاه برجسته شده است. در صدر این لیست مثل سال قبل گوشیهای سری Deluxe قرار دارند که این بار در دو سایز 5.7 و 5.5 اینچی تولید شده و بالاترین مشخصاتی که تا به حال در یک گوشی ایسوس دیده شده است از جمله پروسسور Snapdragon 821، دوربین 23 مگاپیکسلی و رم 6 گیگابایتی در نسخه 5.5 اینچی این رده دیده میشود. Zenfone 3 Ultra همانطور که از نام آن میتوان حدس زد یک فبلت بزرگ 6.8 اینچی با مشخصات میانه و باتری قدرتمند است و دو مدل Zenfone 3 با صفحهنمایشهای 5.2 و 5.5 اینچی، مدلهای کلاسیک رده میانی ایسوس را تشکیل میدهند. برای خالی نبودن سبد ایسوس در رده گوشیهای دو دوربینه، مدل Zenfone 3 Zoom با دو دوربین 12 مگاپیکسلی و 2.3 برابر زوم اپتیکال قرار دارد و در نهایت در پایینترین رده نیز به Zenfone 3 Laser و دو مدل Zenfone 3 Max بر میخوریم که به ترتیب حضور اتوفوکوس لیزری و ارائه ظرفیت بالای باتری در آنها به عنوان نکات برجسته اصلی شناخته میشود.
ایسوس Zenfone 3 Deluxe
ZE520KL یکی از دو مدل زنفون 3 ایسوس است که با صفحهنمایش 5.2 اینچی به بازار داخلی ایران عرضه شده است؛ این مدل با طراحی جذاب شیشه و فلز و سایز مطلوب صفحهنمایش از یک سو و تکیه بر یک نام معتبر و قیمت نسبتا رقابتی از سوی دیگر در پی یافتن جایگاه خود در این بازار است. رقابت برای این مدل با توجه به تأخیر نسبتا زیاد آن برای حضور در بازارهای داخلی البته اندکی دشوار به نظر میرسد اما از سوی دیگر حضور نام ایسوس در قیاس با اسمارتفونهای پر امکانات و خوشقیمت اما ناشناخته چینی میتواند حداقل اندکی در این بازار به نفع این تایوانی خوشنام تمام شود.
ایسوس زنفون 3 با نام مدل دقیق Z017D موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
زنفون 3 در جعبه خاکستری رنگ سادهای عرضه میشود که تنها نام گوشی در بخش رویی و برخی مشخصات آن در پشت باکس دیده میشوند.
درون این جعبه جدا از خود گوشی، موارد معمول و مورد انتظاری شامل هدست سیمی، شارژر، کابل USB Type-C و البته دفترچههای راهنما و آچار دسترسی به درگاه حافظه و سیمکارت دیده میشود.
هدست سیمی گوشی از نوع درون گوشی یا in-ear بوده و طراحی جذابی دارد. روی سیم این هدست تنها یک دکمه برای قطع و وصل تماس در نظر گرفته شده است. برای این هدست سریهای جداگانه با سایزهای کوچکتر و بزرگتر نیز درون جعبه حضور دارد.
شارژر کاملا بزرگ زنفون 3 دارای خروجی 10 واتی (5 ولت و 2 آمپر) است و احتمالا میتواند با سرعت مناسبی باتری داخلی گوشی را شارژ کند.
طراحی ظاهری
زنفون 3 در اختیار ما با رنگ سفید در دو قسمت شیشهای پشت و روی دستگاه و نوار فلزی بژ-طلایی پیرامونی حس خوشایندی را در برخورد اول از خود به جای میگذارد. لبههای گرد صفحهنمایش و حالت پف کرده نوار پیرامونی با دو حاشیه پخخورده شفاف در بالا و پایین ظاهر جذابی را رقم میزنند که در اغلب پرچمداران موفق این روزهای بازار نیز به چشم میخورد.
طراحی بخش پشتی با دایرههای متعددی به مرکزیت سنسور اثر انگشت صورت گرفته که یادآور Zen Design همیشگی ایسوس بوده و با اینکه در نسخه سفیدرنگ دستگاه چندان به چشم نمیآیند اما در افزایش زیبایی گوشی بیتاثیر نبودهاند.
طراحی عمودی سنسور اثر انگشت جلوه متفاوتی به قسمت پشتی بخشیده و لنز مربعی دوربین با بیرونزدهگی مشهود نیز بیشباهت به گلکسی S6دو سال گذشته سامسونگ در این زمینه نیست.
دکمههای سهگانه زیر صفحهنمایش اندکی از طراحی خوشایند زنفون 3 کاسته و رنگ مشکی و نمایش دائمی آنها جلوه نچندان مدرنی به این مجموعه بخشیده است. همرنگ بودن با بدنه و نمایش آنها تنها در زمان روشن شدن بکلایت ظاهرا راهحل جذابتی برای طراحی این قسمت به نظر میرسید. هرچند این دکمهها همانطور که در ادامه میبینیم دارای بکلایت نیستند.
در مجموع با وجود برخی نکات منفی، از طراحی زنفون 3 نمیتوان ناراضی بود و ترکیب شیشه و فلز در آن همچنان نگاه بسیاری از خریداران را به خود جلب میکند.