شرکت موتورولا بهعنوان کمپانی دیرپا و شناختهشدهای که ساخت اولین موبایل جهان در دهه 70 میلادی را نیز در لیست افتخارات خود دارد در سالهای نخست فراگیری تلفنهای همراه، با ارائه مجموعهای از ایدههای جذاب و نوآورانه، نقش محوری و تعیینکنندهای را در آینده این صنعت ایفا کرد. با ظهور و اوجگیری یکباره غولهای امروزی دنیای موبایل و در رأس آنها شرکت اپل، ستاره اقبال موتورولا در بازار اصلی آن یعنی آمریکا اندکاندک رو به افول گذاشت و خرید بخش موبایل این شرکت در سال 2012 از سوی گوگل (عمدتا برای استفاده از حقوق ثبت اختراع موتورولا) منجر به تسریع هر چه بیشتر این روند شد تا جاییکه با ادامه سیاستهای محافظهکارانه گوگل در قبال این کمپانی، موتورولا در این سالها، عملا در حاشیه قرار گرفت.
واگذاری Motorola Mobility در سال 2014 به شرکت لنوو، با توجه به رویکرد متفاوت این کمپانی چینی در مقایسه با گوگل، نشانه امیدوارکنندهای برای علاقهمندان به این برند بود که از مسیر روشنتر موتورولا در آینده نزدیک خبر میداد. شرکت موتورولا با این وجود در سالهای اخیر و بعد از ارائه پرچمداران سری Z معمولا بر رده میانی رو به پایین متمرکز شده و معمولا علاقه چندانی به نزدیک شدن به بالاترین سطح بازار از خود نشان نداده است. این کمپانی اما چندی پیش در آوریل 2020 از اسمارتفون مدرن و پیشرفتهای با نام Edge+ رونمایی کرد که از هر لحاظ با روند معمول این مجموعه در سالهای اخیر در تضاد بوده و مجموعهای از برترین فناوریهای موجود را برای برپا ساختن یک پرچمدار متفاوت بهکار گرفته است.
Edge+ که همراه نسخه سادهتری به نام Edge رونمایی شد، نخستین محصول 5G مستقل این کمپانی نیز به حساب میآیند که با حضور امکاناتی مثل صفحهنمایش OLED خمیده 90 هرتزی، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، رم LPDDR5 و باتری حجیم 5 هزار میلی آمپر ساعتی، حداقل روی کاغذ در سطح برترین پرچمداران اندرویدی قرار میگیرد. لیست جذابیتهای Edge+ به این موارد نیز ختم نشده و نکات دیگری مثل طراحی شیشه و فلز بدنه، اسپیکرهای استریو، جک 3.5 میلیمتری هدست، میکروفنهای سهگانه، دوربین سلفی با وضوح بالا و تغییرات رابط کاربری متناسب با لبههای خمیده صفحهنمایش نیز از دیگر ویژگیهای برجسته این مدل به حساب میآیند.
Motorola Edge+ با نام مدل XT2061-3 موضوع بررسی این نوبت است. اج پلاس را شرکت هما تلکام برای بررسی در اختیار ما قرار داده است.
جعبه محتویات
Edge+ در شکل ظاهری جعبه نیز متفاوت از روند معمول و متداول موتورولا عمل کرده و باکس مشکی جذاب آن تنها با نشان موتورولا و مدل گوشی مزین شده است.
درون این جعبه بهجز خود دستگاه به شارژر، هدست سیمی، کابل USB، قاب انعطافپذیر شفاف و نوشتههای راهنما بر میخوریم که پیش از این به همین صورت در گوشیهای عادی این کمپانی نیز ارائه شده بودند.
هدست همراه گوشی همانیست که در سری One و نمونههایی مثل Vision Plus نیز دیده بودیم و با اینکه شکل ظاهری خروجیهای صدای آن جالب توجه به نظر میرسد اما از لحاظ کیفیت در سطح فوقالعادهای نبوده و حضور تنها یک دکمه کنترلی روی سیم نیز از جذابیت آن کاسته است.
توان خروجی شارژر ارائه شده همراه اج پلاس، حداکثر 18 وات (9 ولت، 2 آمپر یا 12 ولت، 1.5 آمپر) است که برای یک گوشی پرچمدار بهخصوص با نیمنگاهی به ظرفیت بالای 5 هزار میلی آمپر ساعتی باتری چندان فوقالعاده بهنظر نمیرسد. در مورد عملکرد این شارژر در ادامه در بخش باتری بیشتر سخن خواهیم گفت.
طراحی ظاهری
مهمترین نکته متفاوت در مورد اج پلاس به شکل ظاهری دستگاه و طراحی جالبتوجه آن باز میگردد؛ امریکه این مدل را مقایسه با تقریبا تمامی تجربههای پیشین موتورولا به نمونهای خاص و منحصر به فرد بدل میسازد. Edge+ در برخورد اول گوشی بسیار کمعرضی به نظر میرسد که صفحهنمایش آن از لبههایی کاملا خمیده به فرم گوشیهای Edge سالهای دور سامسونگ برخوردار است؛ این فرم صفحهنمایش حس کاملا مثبتی را در دست ایجاد کرده و ضمن کاهش هرچه بیشتر عرض، درکمتر بهنظر رسیدن ضخامت گوشی نیز کاملا موثر است.
بالا و پایین صفحهنمایش حاشیههای اندکی در نظر گرفته شده و دوربین سلفی نیز در کناره سمت چپ و درون حفره صفحهنمایش جای دارد.
خمیدگی کنارههای صفحهنمایش در Edge+ که موتورولا از آنها با عنوان Endless Edge یاد میکند از حد معمول و متداول گوشیهای امروزی فراتر رفته و با زاویهای نزدیک به 90 درجه خمیده شدهاند؛ این خمیدگی بهاندازهایست که میتوان آن را نمونه کاملی از فرم موسوم به آبشاری یا waterfall دانست که پیش از این در نمونههای معدودی مثل Vivo NEX 3 و هواوی Mate 30 Pro بهکار گرفته شده بود؛ این طراحی با وجود زیبایی غیر قابل انکار، عملا به آسیبپذیرتر کردن صفحهنمایش در هنگام سقوط از ارتقاع کمک فراوانی کرده و حداقل روی کاغذ انتظار مشکلاتی نظیر تاچ تصادفی صفحهنمایش را افزایش میدهد.
شاسی پیرامونی گوشی از جنس آلومینیوم 6000 بوده و در لبهها بهدلیل خمیدگی صفحهنمایش و بخش پشتی، بسیار باریک و در بالا و پایین بهصورت تخت با اندکی فرو رفتهگی طراحی شده است؛ از این طراحی بهجهت جلوگیری از سایش قطعات حاضر در بالا و پایین گوشی میتوان بهعنوان یک نکته مثبت در ساختار+Edge یاد کرد.