از حضور دوربین دیجیتال به عنوان یک افزونه جانبی در نخستین گوشیها هزاره جدید، حالا سالها میگذرد و در این مدت این ابزار نچندان کاربردی از یک قابلیت فانتزی به تعیینکنندهترین بخش سختافزاری یک گوشی هوشمند بدل شده بهطوریکه از ارتقاء دوربین در هر نسل جدید به عنوان تغییری بزرگ برای یک اسمارتفون نوظهور یاد میشود. ابتکار عمل در این زمینه در نسل نخستین کمرافونها در اختیار کمپانیهای سازنده یا مرتبط با دوربینهای دیجیتال و تجهیزات نوری بود که از آن میان میتوان به با لنزهای خوشنام زایس و سونیاریکسونهای سری K در یک دهه گذشته اشاره کرد. این روند در چند سال گذشته با تغییرات گستردهای روبرو شد و با پیشرفتهای صورت پذیرفته در این رده، انتظارها از دوربین موبایلی تا اندازهای افزایش یافت که با به خطر افتادن جایگاه دوربینهای دیجیتال خانگی، ثبت وقایع روز با دوربینهای موبایلی به یکی از متداولترین سرگرمیهای کاربران بدل شد. در همین حین با افزایش چشمگیر سرعت دیتای موبایلی و انفجار شبکههای اجتماعی، نرخ تبادل تصویر و سپس ویدئو تا سر حد غیر باوری افزایش پیدا کرده و کیفیت دوربین موبایلی به عاملی نقشآفرین در زندگی روزمره کاربران بدل شد. حضور اپل در این بازار و رشد امپراتوری سامسونگ، معادلات جدیدی را به همراه داشته و با به حاشیه رفتن برندهای سابقا معتبری همچون نوکیا و سونی، راه برای شرکتهای تازهنفسی همچون هواوی باز شد.
اولین تلاش متفاوت هواوی در این عرصه به سال 2016 و معرفی P9 با دوربینهای دوگانه در بخش پشتی باز میگردد جاییکه برای اولین بار در همکاری با شرکت خوشنام لایکا، کیفیتی فراتر از دوربینهای معمول این کمپانی ارائه شد و افزوده شدن دوربین دوم سیاه و سفید در کنار دوربین اصلی، توجه بسیاری را به خود جلب نمود. این روند از این پس در تمامی گوشیهای سری میت و P این برند تکرار شد تا اینکه در سال 2018 به نقطه اوج غیر قابل انکاری به نام Huawei P20 Pro منتهی شد؛ دوربینیکه هنوز تنها با نسل بعدی خود به چالش کشیده شده و به تمام معنا استاندارد تازهای را برای این کلاس پایهگذاری کرد که برترین پرچمداران سال گذشته نیز یارای نزدیک شدن به آن را نداشتند.
Huawei P20 Pro
نسل بعدی این اتفاق امروز با هواوی P30 Pro پیش روی ماست؛ محصولی که با برطرف کردن نقاط ضعف P20 Pro و افزودن گزینههای مدرنی نظیر دوربین زمان پرواز (ToF) و زوم اپتیکال پنج برابری بار دیگر بر جایگاه برترین دوربین حال حاضر دنیای موبایل تکیه زده است.
هواوی P30 Pro با نام مدل VOG-L29 موضوع بررسی این نوبت است. هواوی P30 Pro از طریق فروشگاه آمیتیس در اختیار ما برای بررسی قرار گرفت.
جعبه محتویات
جعبه بزرگ و سفید رنگ P30 Pro دقیقا همان باکس ساده و نسبتا بزرگیست که در P20 Pro سال گذشته نیز شاهد آن بودیم. روی این جعبه تنها نام مدل، نشان هواوی و لایکا، تعداد دوربینها و برخی مشخصات اصلی درج شده و از تصویر گوشی روی آن خبری نیست.
لوازم جانبی ارائه شده در این جعبه شامل شارژر، هدست سیمی، کابل USB، سوزن دسترسی به سیمکارت و یک قاب شفاف انعطافپذیر میشود که در مقایسه با P20 Pro، قاب شفاف به آن افزوده شده و تبدیل USB-C به جک 3.5 میلیمتری هدست از آن کم شده است.
کابل USB-C این مدل با توجه به توان بالای شارژر از ضخامت بالایی برخوردار است و نگفته پیداست که استفاده نکردن از این کابل در کاهش سرعت شارژ نقش موثری را ایفا میکند.
هدست گوشی دقیقا همان نمونهایست که همراه P20 Pro نیز ارائه شده بود و طراحی بیضوی خروجیهای صدا، کنترلر سه دکمه روی سیم و پورت اتصال USB-C همه در شباهت کامل با گذشته به سر میبرند. این هدست برای اکثر کاربران در استفادههای عادی و casual کفایت میکند اما کاربران حرفهایتر موسیقی باید به دنبال هدست با کیفیتتری باشند.