پروژه نکسوس که در مجموعه از ابتدای سال 2010 تا اواسط سال 2015 به مرحله اجرا درآمد و در آن در مجموع 8 گوشی و 3 تبلت مجزا از 6 برند مختلف به بازار عرضه شد، به باور بسیاری از کاربران علاقهمند به فناوری یکی از موفقترین و خاطرهانگیزترین تجارب گوشیهای هوشمند بود که امکان دستیابی به آخرین تجارب نرمافزاری گوگل را در قالب دیوایسی با قیمت اقتصادی در اختیار کاربران قرار میداد. نکسوسهای گوگل آخرین بار در قالب به ترتیب از الجی و ظاهر شدند و با رونمائی از نسل اول پیکسل در اکتبر 2016 نهتنها خانواده نکسوس بلکه ایده گوشیهای ارزانقیمتی که آپدیتهای اندروید را زودتر از سایرین دریافت میکردند نیز به طور کامل به دست فراموشی سپرده شد.
نکسوس 5X در سمت چپ و نکسوس 6P در سمت راست
نگفته پیداست که پیکسلهای گوگل نیز همچنان اولین اسمارتفونهای دریافتکننده آپدیتهای اندروید به حساب میآمدند اما در مقایسه با سری نکسوس با یک تفاوت بزرگ و تعیینکننده روبرو شدند که چیزی جز قیمت تمامشده دستگاه نبود؛ قیمت نسل اول در نسخه پایه در حالی 649 دلار تعیین شد که نکسوس 6P پیش از آن که یکی از گرانقیمتترین نکسوسها در کلاس خود به حساب میآمد تنها 499 دلار قیمت داشت. Google Pixel XL حتی از این نیز فراتر رفته و با قیمت پایه 769 دلاری در سطح پرچمداران اندرویدی قرار گرفت. یک سال بعد، پیکسل 2 در نسخه پایه 64 گیگابایتی همچنان قیمت پایه 649 دلاری خود را حفظ کرد اما Pixel 2 XL با دیگر با افزایش قیمت روبرو شده و با قیمت پایه 849 دلار در دسترس قرار گرفت. گوگل امسال نیز روند افزایش قیمت خود را حفظ نموده و نسخههای پایه Pixel 3 و Pixel 3 XL را به ترتیب با قیمت 799 و 899 دلار عرضه کرد.
Google Pixel 3 XL
با نگاهی به قیمتهای در نظر گرفته شده برای سری پیکسل (که تقریبا به دو برابر قیمت معمول نکسوسهای پیش از خود افزایش یافتهاند) به روشنی میتوان از خارج شدن گوشیهای پیشرفته گوگل از سبد خرید طیف وسیعی از کاربران سخن گفت. در این شرایط با وجود آنکه فروش گوشی گرانقیمتتر طبیعتا درآمد و سود بالاتری را نصیب شرکت سازنده خواهد کرد (و اپل سالهاست به اثبات این ایده مشغول است) اما از سوی دیگر معنایی جز از دست رفتن درآمد عظیم کاربران با بودجه محدود نیز نخواهد داشت. گوگل در سال 2014 و یک سال پیش از معرفی آخرین نسل نکسوس برنامهای را تحت عنوان Android One برای ارائه آخرین آپدیتهای امنیتی عرضه کرد که روی گوشیهای ارزانقیمت اختصاصی برای کشورهای خاص و بازارهای نوظهور متمرکز بود. نسل اول این سری در کشورهای هند، پاکستان، بنگلادش، نپال، اندونزی، فیلیپین، سریلانکا و میانمار عرضه شد و پس از آن، کشورهای آفریقایی نظیر نیجریه، مصر، غنا، ساحل عاج، مراکش، کنیا، کامرون و اوگاندا نیز به این لیست افزوده شدند.
گوشی اندروید وان i-mobile IQ II مخصوص بازار تایلند
از سال 2016 به این سو، رویه و شکل ارائه اندروید وان با تغییر مشخصی روبرو شده و کشورهای توسعهیافته نظیر ژاپن، هلند و ایتالیا نیز به جمع کشورهای ارائهکننده این پلتفرم پیوستند. سری اندروید وان با حضور برندهای معروفی نظیر شیائومی، موتورولا، اچتیسی، شارپ و نوکیا و عرضه در سطح جهانی با تغییرات مهمی روبرو شد و با ارائه امکاناتی نظیر اندروید خام (بدون دستکاری و تغییرات شرکتهای سازنده)، دسترسی به آخرین آپدیتهای امنیتی و سیستمی اندروید و از همه مهمتر قیمت مناسب، میتوان گفت که تا حدودی جایگزین سری خاطرهانگیز نکسوس شده است. گوگل حتی پائینترین رده قیمتی و امکاناتی بازار را نیز فراموش نکرده و با ارائه پروژه Android Go به کسب درآمد در این رده نیز مشغول است.
Xiaomi Mi A2
پروژه اندروید وان توسط چندین برند مختلف در حال اجراست که نوکیا در حال حاضر با نزدیک به 11 مدل بیشترین سهم را در آن دارد؛ نوکیا پس از تجدید حیات موفقیتآمیز با HMD در اواخر سال 2016 به تدریج در حال دستیابی به جایگاه مناسب و قابلقبولی در بازار است و ظاهرا از اندروید وان برای کسب محبوبیت بیشتر در این بازار بهره گرفته است؛ امریکه با توجه به مشخصات راضیکننده و قیمت مناسب گوشیهای این رده، تا حدود زیادی محقق شده است. دیگر نکته جالبتوجه در مورد اندروید وانهای شرکت نوکیا حضور آنها در ردههای قیمتی مختلف از نمونههای ارزانقیمتی مثل نوکیا 2.1 و نوکیا 3.1 گرفته تا نمونههای میانی همچون نوکیا 6.1 و 6.1 پلاس و مدلهای پیشرفتهای چون نوکیا 7.1 و نوکیا 8.1 است که دست خریداران را برای یک انتخاب متناسب با نیاز و البته قیمت کاملا باز میگذارد.
نوکیا 3.1 یکی از ارزانقیمتترین اندروید وانهای حال حاضر بازار با نام مدل دقیق TA-1063 موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
نوکیا 3.1 طبق معمول در جعبه کوچک و کمارتفاعی با تصویری از گوشی و نشان نوکیا عرضه میشود که در طی سالهای گذشته با تغییر خاصی روبرو نشده است.
درون این جعبه به جز خود گوشی به شارژر، هدست، کابل USB، دفترچههای راهنما و آچار دسترسی به سیمکارت بر میخوریم که با توجه به رده قیمتی دستگاه، لیست مناسب و راضیکنندهای به حساب میآید.
با توجه به پشتیبانی نکردن گوشی از شارژ سریع، توان 5 واتی (5 ولت و 1 آمپر) شارژر گوشی نکته خاصی را در بر ندارد و همانطور که در ادامه خواهیم دید سرعت بالائی را در شارژ باتری ارائه نمیکند.