طی 4 سالی که از تأسیس کمپانی چینی وانپلاس میگذرد، این شرکت موفق شده با گوشیهای باکیفیت و ارزانقیمتش خود، به عنوان قاتل اسمارتفونهای پرچمدار مطرح شود. در سال گذشته، دیوایسهای OnePlus 3 و 3T – با وجود انتقادهای وارده – دو عنوان از بهترین گوشیهای اندرویدی سال 2016 لقب گرفتند؛ نه فقط به خاطر مشخصات بالا و سختافزار خوشساختشان، بلکه به دلیل اینکه مقرونبهصرفه بودن برای وانپلاس همیشه یک اصل مهم بوده و از این حیث در مقایسه با سایر رقبا جلوتر بوده است. اما به نظر میرسد این رویه با معرفی پرچمدار جدید وانپلاس پایان مییابد، چرا که این کمپانی اخیرا به تولید یک گوشی پیشرفته با قیمتی نسبتا بالا دست زده است. در ادامه نگاهی داریم به مشخصات و ویژگیهای OnePlus 5، شاهکار جدید وانپلاس.
کمپانی وانپلاس در روز سهشنبه 20 ژوئن 2017 (30 خرداد 1396) از جدیدترین اسمارتفون خود با نام OnePlus 5 این گوشی از مشخصات بالایی برخوردار بوده و گرانقیمتترین دیوایس وانپلاس (تاکنون) به شمار میرود. هرچند از نظر قیمت به غولهایی چون گلکسی اس8 نمیرسد، ولی از لحاظ سختافزار و امکانات با آنها مقایسه میشود.
OnePlus 5 در ابعاد 154.2×74.1×7.25 میلیمتر طراحی شده و وزنی معادل 153 گرم دارد. قبل از پرداختن به بدنه و طراحی OnePlus 5، این پرسش را مطرح میکنیم که نظرتان درباره کپیبرداری و سرقت ادبی چیست؟ پاسخ شما به این پرسش در نگرشتان به نحوه طراحی OnePlus 5 تعیینکننده خواهد بود چرا که میتوان گفت این گوشی، اساسا آیفون 7 پلاسی است که به اندروید مجهز شده! تکتک خصوصیات فیزیکی این گوشی برای کاربران اندروید آشناست: محل قرارگیری ماژول دوربین دوگانه، خطوط منحنی آنتن، میکروفون و فلش الایدی در پشت دستگاه، دقیقا مشابه است. جایگاه دوربین جلو، بدنه آلومینیومی، حاشیههای پیرامونی، عملکرد مشابه دکمه home به عنوان اسکنر اثر انگشت و رنگ خاکستری آن (در ورژن ارزانتر) نیز به همین ترتیب. شاید تنها تفاوت ظاهری OnePlus 5 با آیفون 7 پلاس، وجود جک هدفون در قسمت پایینی آن باشد.
با وجود اینکه سازندگان چینی همواره مشغول کپیبرداری از طراحیهای اپل بودهاند، در سالهای اخیر شاهد آن بودهایم که بیشتر این شرکتها، خود اقدام به طراحی نمودهاند. لذا اینکه اسمارتفون پیشرفتهای چون OnePlus 5 تا این حد از اپل تقلید کرده و با این کار به روزهای گذشته بازگشته، جای تعجب دارد.
OnePlus 5 از یک نمایشگر 5.5 اینچی با تکنولوژی AMOLED بهره میبرد که با پوششی از شیشه 2.5 بعدی Gorilla Glass 5 محافظت میشود. این نمایشگر برای درجهبندی – یا در اصطلاح کالیبراسیون – رنگ، از دو طیف رنگی sRGB و DCIP3 پشتیبانی میکند. برخلاف بسیاری از پرچمدارهای مطرح که از نمایشگرهای QHD برخوردارند، وانپلاس برای این گوشی، رزولوشن فولاچدی (1080×1920 پیکسل) را انتخاب کرده که تراکم پیکسلی صفحه را به 401ppi میرساند. گویا کاربرانی که انتظار وضوح QHD را داشتند، باید یک سال دیگر منتظر بمانند. یکی از مهمترین دلایل بهکارگیری رزولوشن فولاچدی (به جای QHD)، مراعات حال باتری این گوشی است که ظاهرا نسبت به مدل قبلی کمی ضعیفتر شده است. در حالی که OnePlus 3T از یک باتری 3,400 میلیآمپر ساعتی برخوردار بود، ظرفیت باتری OnePlus 5 به 3,300 میلیآمپر ساعت کاهش یافته است. دلیل این کاهش را میتوان به ضخامت 7.25 میلیمتری بدنه نسبت داد که این گوشی را به باریکترین پرچمدار وانپلاس مبدل میکند. البته خود وانپلاس منکر ضعیفتر شدن باتری شده و مدعی است که توان باتری این اسمارتفون نسبت به OnePlus 3T، حدود 20 درصد بهبود یافته که احتمالا ناشی از برخی بهینهسازیهای نرمافزاری و به کارگیری چیپست بهینه آن است.
وانپلاس همیشه در ساخت پرچمدارهای خود از پروسسورهای ردهبالا بهره گرفته و OnePlus 5 نیز از این قاعده مستثنی نیست. مثلGalaxy S8 و Sony Xperia XZ Premium، وانپلاس نیز در ساخت پرچمدار جدید خود از چیپست اسنپدراگون 835 – قدرتمندترین تراشه حال حاضر در گوشیهای اندرویدی – استفاده کرده است. این چیپست 8 هستهای – با حداکثر سرعت کلاک 2.45 گیگاهرتز – با استفاده از پروسه 10 نانومتری FinFET سامسونگ تولید شده و لذا از لحاظ مصرف انرژی بسیار بهینه است. از لحاظ رَم و حافظه داخلی، OnePlus 5 در 2 مدل به تولید میرسد: یکی با 6 گیگابایت RAM و حافظه داخلی 64 گیگابایتی و دیگری با 8 گیگابایت RAM و حافظه داخلی 128 گیگابایتی. البته به دلیل وجود نداشتن اسلات microSD، امکان ارتقای حافظه وجود ندارد. گفتنی است وانپلاس در حافظه این گوشی از استاندارد UFS 2.1، با پهنای باند 2 لاینیِ سریعتر، استفاده کرده که حتی سرعت نصب اپلیکیشنها را هم افزایش میدهد. حال سؤال اینجاست که سرعت شارژ تا چه اندازه است؟
وانپلاس برای شارژ سریع این گوشی از تکنولوژی انحصاری خود با نام Dash Charge استفاده کرده است. این تکنولوژی – که برای اولین بار با OnePlus 3 معرفی شد – میتواند طبق ادعای شرکت سازنده در عرض یک ساعت، ذخیره شارژ را از 0 به بیش از 90 درصد برساند. البته این میزان در هنگام پخش ویدئو و یا بازی کردن، متفاوت خواهد بود. وانپلاس با انتشار نمودارهای زیر، پروسه شارژ OnePlus 5 را بامقایسه کرده، که برتری OnePlus 5 به وضوح مشاهده میشود. سازوکار تکنولوژی Dash Charge به این شکل است که برای رسیدن به سرعت شارژ یکنواخت و ثابت، به جای افزایش ولتاژ، جریان الکتریکی بزرگتری تولید میشود. در حالی که سایر تکنولوژیهای شارژ سریع، موجب داغ شدن گوشی و در نتیجه سرعت پایین شارژ و عملکرد ضعیف میشوند. البته تکنولوژی Dash Charge با یک محدودیت نیز مواجه است: اینکه حتما بایستی از شارژر و کابلی که به همراه دیوایس ارائه شده استفاده کرد