الکترونیکس طبق زمانبندی از پیش مشخص شده در ششمین روز از ماه سپتامبر 2016 (16 شهریور 1395) جدیدترین پرچمدار خود در کلاس V را بهصورت رسمیکه آن را باید جایگزین سال گذشته نامید در اکثر زمینهها نکات مثبت و تعیینکننده این کلاس را ارتقا بخشیده و محصولی با ظاهری مدرن و امکاناتی خاص و کمنظیر را پیش روی کاربران قرار داده است.
V20 با اینکه در ساختار و ترکیب دوربینهای بخش پشتی تقریبا به طور کامل اپیروی کرده اما نقطه تمرکز آن، به مبحث صدا تعلق دارد و در این زمینه نوآوریهای متعددی در این مدل به چشم میخورد.
طراحی بدنه : یک ساختار مدرن ترکیبی
LG V20 در نگاه اول تغییرات بسیاری را نسبت به V10 سال گذشته تجربه کرده است؛ V10 با بدنهای با ظاهر مقاوم و فرم خاص بخش پشتی از طرحی متفاوت و ویژهای در بین گوشیهای همرده خود برخوردار بود که نمونه آن را در گوشی دیگری حداقل در سال گذشته نمیتوان مشاهده کرد. V20 اما پوشش سیلیکونی بخش پشتی V10 را به قابی فلزی با ظاهری امروزیتر و مدرنتر تبدیل ساخته که نهتنها کاهش 1 میلیمتری ضخامت را در پی داشته بلکه وزن نهایی گوشی را (با وجود بهکار گیری یک باتری قویتر) به میزان قابل توجهای کمتر ساخته است.
نکته جالب در مورد این ترکیب، جدا شدن آسان کاور فلزی بخش پشتی با فشردن یک دکمه است که در میان گوشیهای مدرن امروزی امکانی تقریبا نایاب به حساب میآید. الجی حتی از ایده همیشگی خود مبنی بر جداسازی باتری نیز در این مدل کوتاه نیامده و همچنان میتوان به سادگی پس از کنار زدن کاور فلزی بخش پشتی به باتری دستگاه دسترسی داشت. در در معرفی این گوشی به استاندارد نظامی MIL-STD-810 در مقاومت در برابر ضربات و شوکهای محیطی نیز اشاره شده است که در این زمینه شرایط یکسانی را نسبت به V10 ارائه میکند.
با در کنار هم قرار دادن برخی دیگر از تغییرات ظاهری در طراحی این دو مدل به چشم میخورد که از آن جمله میتوان به تغییر جایگاه دکمههای ولوم و انتقال آنها از بخش پشتی به کناره دستگاه درست همانند G5 اشاره کرد. دکمه Power که سنسور اثر انگشت را نیز در خود جای میدهد البته هنوز در پشت گوشی و زیر مجموعه دوربینها قرار دارد.
ابعاد V20 برابر 7.6×78.1×159.7 میلیمتر است که بدون در نظر گرفته 0.1 میلیمتر افزایش ارتفاع در دو مورد دیگر یعنی عرض و ضخامت به ترتیب 1.2 میلیمتر و 1 میلیمتر با کاهش نسبت به V10 روبرو شده است. این میزان کاهش با وجود ارتقاء ظرفیت باتری به کاهش 18 گرمی وزن گوشی منجر شده و با 174 گرم به میانگین وزن گوشیهای 5.7 اینچی نزدیک شده است.
V20 در ادامه سیر تحولی اسمارتفونهای LG از سال 2014 به این سو و به فراموشی سپردن استراتژی تلاش برای جلبنظر سلیقههای خاص که منجر به تغییر طراحی G5 با ساختاری کاملا متفاوت نسبت به G4 شد از طرحی مدرن و قابل قیاس با برترینهای این کلاس برخوردار است.
صفحهنمایشها : یک امضای بزرگتر
صفحهنمایش 5.7 اینچی 2560×1440 پیکسلی (QHD) دستگاه حداقل تا قبل از در دست گرفتن نسخه نهایی گوشی هیچ تفاوت خاصی با پنل حاضر در V10 ندارد و فناوری ساخت IPS TFT LCD و نمایش 16 میلیون رنگ در آن بدون تغییر مانده است. صفحهنمایش دوم بالای پنل اصلی با وضوح 1040×160 پیکسلی ظاهرا اندکی بزرگتر شده و این بار کاربران امکان به نمایش درآوردن امضا یا اصطلاحا Signature بلندتری را در این پنل با 24 کاراکتر (در مقایسه با 14 کاراکتر در V10) خواهند داشت. گزینههای شخصیسازی بیشتری برای صفحهنمایش دوم نسبت به گذشته در نظر گرفته شده و علاوه بر این طبق ادعای شرکت سازنده، میزان روشنایی این پنل در قیاس با V10 تقریبا به دو برابر افزایش پیدا کرده است.
مجموعه دوربین : حذف دوربین دوم سلفی – افزوده شدن دوربین دوم اصلی
مطمئنا جذابیت اصلی و فاکتور مهم طراحی V20 به حضور دو دوربین در بخش پشتی آن تعلق دارد. دوربینهای حاضر در این قسمت همراه با دو فلش LED و فوکوس لیزری شباهت کامل و یک به یکی به دوربینهای LG G5 داشته و در اینجا نیز از همان ترکیب دوربین 16 مگاپیکسلی با لرزهگیر اپتیکال و گشودگی دیافراگم f/1.8 با میدان دید 75 درجهای و دوربین دوم 8 مگاپیکسلی با میدان دید وسیع 135 درجهای استفاده شده است. گشودگی دیافراگم در دوربین واید این مجموع f/2.4 بوده و ظاهرا مثل گذشته از فوکوس خودکار نیز در این دوربین دوم خبری نیست. گزینههای نرمافزاری و قابلیتهایی همچون جابجایی سریع بین دو دوربین و برداشت عکس ترکیبی با استفاده از هر دو ماژول، در V20 نیز مثل G5 در نظر گرفته شده و از این لحاظ امتیاز مناسبی را کسب میکند.
حداکثر وضوح فیلمبرداری این مجموعه 2160p با 30 فریم در ثانیه است و با وجود آنکه با کاهش وضوح تا 720p امکان برداشت ویدئوی 120 فریم در ثانیه نیز برای این مجموعه وجود دارد اما ظاهرا همچنان از وضوح 1080p با 60 فریم در ثانیه در V20 نیز پشتیبانی نمیشود. از طرف دیگر به عنوان یکی از گزینههای مهم و کلیدی LG V20، مجموعه دوربین این گوشی قادر به برداشت صدای اصطلاحا Lossless به فرم 24 بیت با نرخ 48 کیلوهرتز بوده و میکروفونهای این مدل در برداشت صدای بسیار بلند همچون صدای کنسرتهای موسیقی که معمولا در گوشیهای موبایل صدایی ناهنجار و گوشخراش برجای میگذارند، با مشکلی روبرو نیستند.
LG V20 به گفته شرکت سازنده نخستین اسمارتفون مجهز به قابلیت لرزهگیر اختصاصی شرکت کوالکام موسوم به Steady Record 2.0 است که لرزههای تصویر را با کمک سنسور ژیروسکوپ و لرزهگیر دیجیتال با کاهش میزان تاخیر و تحلیل فریم به فریم ویدئو خنثی میکند. از دیگر فناوریهای حاضر در این دوربین باید به سیستم تحلیل سوژه (DIS) برای دنبال کردن شیء متحرک و حفظ ثبات تصویر با جابجایی سوژه اشاره کرد.
در V10 برای برداشت سلفی از دو دوربین 5 مگاپیکسلی یکی با میدان دید معمولی و دیگری با میدان دید وسیع (برای سلفیهای دستهجمعی) استفاده شده بود؛ در V20 اما برخلاف V10 تنها از یک دوربین 5 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.9 استفاده شده که میتواند به صورت عادی یا واید به تصویربرداری بپردازد.