در حالیکه آمارهای نگرانکننده از بحران COVID-19 به روند افزایشی خود در سرتاسر جهان ادامه داده و همچنان راهحل جامع و فراگیری نیز حداقل در افق کوتاهمدت به چشم نمیخورد، ادامه محدودیتهای متداول در «زندگی عادی جدید» و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی هنوز تنها راهکارهای عملی برای عبور از این شرایط بیسابقه بهنظر میرسند. کاهش حضور فیزیکی در محیطهای شلوغ، پرهیز از ملاقاتهای رو در رو و در صدر آنها انتقال فعالیتهای کاری و تحصیلی به محیط خانه از جمله مهمترین نمودهای قابل اشاره در زمینه فاصلهگذاری اجتماعی یا social distancing به حساب میآیند. در همین راستا از نخستین ماههای بالا گرفتن بحران کرونا، استفاده از کامپیوترهای خانگی و تبلتهای با صفحهنمایش بزرگ با روند رو به رشد بیسابقهای روبرو شدند که نمونه دیگری برای آن در طی چندین سال گذشته نمیتوان سراغ گرفت؛ بهعنوان نمونهای در این زمینه میتوان به اشاره کرد که از رشد 12.7 درصدی عرضه این محصولات در این بازه زمانی و رسیدن آن به رقم 79.2 میلیون دستگاه سخن گفته است. این میزان رشد در طی 10 سال گذشته بیسابقه بوده و علت آن را بیش از هر چیز باید به ادامه بحران کرونا منتسب کرد.
این شرایط در رده تبلتها نیز ادامه پیدا کرده جاییکه مطابق گزارش IDC از بازار جهانی تبلتها در سهماهه دوم سال 2020، در این فاصله زمانی نزدیک به 38.6 میلیون دستگاه به بازار جهانی عرضه شده که از رشد فوقالعاده 18.6 درصدی در این مارکت خبر میدهد. نکته جالبتر در این میان (بدون در نظر گرفتن اپل در صدر جدول توزیعکنندگان برتر تبلت در جهان)، توجه به این واقعیت است که هر چهار برند برتر در جایگاههای دوم تا پنجم این لیست به رشد سالیانهای فراتر از 40 درصد دست پیدا کردهاند که این موضوع را میتوان تا حدودی به اقبال بیشتر کاربران به سمت تبلتهای ارزانتر در شرایط بحرانی کنونی تعبیر نمود.
در این میان البته همچنان تنوع پایینی در بازار تبلت به چشم میخورد که از افزایش هرچه بیشتر رشد در این مارکت جلوگیری کرده و تغییر نکردن این شرایط در طی نزدیک به یک سال گذشته نیز شاید به امید سازندگان برای رفع این بحران در آینده نزدیک، بیارتباط نباشد؛ در این بازار بهجز آیپدهای اپل با بازار خاص و مشتریان متفاوت و آمازون با گستره توزیع محدود، دیگر برندها از جمله سامسونگ، هواوی و لنوو، از تنوع پایینی برخوردار بوده و تبلتهای انگشتشماری را بهخصوص در رده میانی رو به پایین عرضه کردهاند.
تبلتهای سری Galaxy Tab A از جمله دیرپاترین خانواده تبلتها در برند سامسونگ به حساب میآیند که معمولا با امکانات کمتری نسبت به سری پیشرفتهتر Tab S عرضه شده و قیمت مناسبتری را نیز ارائه میدهند. Galaxy Tab A 10.1 یکی از نمونههای بهنسبت جدیدتر این خانواده است که با وجود آنکه فاصله چندانی تا دومین سالگرد معرفی آن در فوریه 2019 باقی نمانده است اما با توجه به کمبودهای بازار در این رده و اوضاع نابسامان قیمتی میتواند )حداقل تا حدودی)، بخشی از نیازهای کاربران را پوشش دهد.
Tab A 10.1 همانطور که از نام آن مشخص است به یک صفحهنمایش نسبتا بزرگ 10.1 اینچی مجهز بوده و از لحاظ طراحی و مشخصات پردازشی و مولتیمدیایی نیز نمونه چندان غیر قابلقبولی بهنظر نمیرسد.
سامسونگ گلکسی Tab A 10.1 2019 با نام مدل SM-T515 موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
جعبه بزرگ دستگاه با تصویری از خود تبلت و نام مدل همراه است و فرق چندانی با گذشته ندارد.
درون این جعبه بهجز خود دستگاه به یک شارژر و یک کابل USB-C بر میخوریم و نکته خاص دیگری در آن دیده نمیشود.
شارژر تبلت یک نمونه 7.8 واتی (5 ولت و 1.55 آمپر) است که چندان پر قدرت بهنظر نمیرسد و احتمالا به زمانی نسبتا طولانی برای پر کردن باتری نیاز دارد. در مورد توان و عملکرد این شارژر در بخش باتری بیشتر سخن خواهیم گفت.
طراحی ظاهری
اولین نکته مشهود در مورد طراحی ظاهری Tab A 10.1 که بلافاصله پس از در دست گرفتن آن مشخص میشود؛ فرم عمودی آن است که برخلاف بسیاری از تبلتهای هماندازه خود، ترکیبی عمودی را پیشنهاد میدهد. عمودی بودن این تبلت جدا از محل دوربین سلفی در حاشیههای ضخیمتر بالا و پایین صفحهنمایش نیز مشهود است.
در کنارههای تبلت (در فرم عمودی) با حاشیههای بسیار باریکتری روبرو میشویم که ظاهر مدرنی را به این مدل بخشیده و آن را کمعرضتر از یک تبلت عادی 16:10 نشان میدهد.
کاور بخش پشتی که بهجز نواری در بالا (احتمالا برای جایگذاری آنتنهای ارتباطی) بهطور کامل کنارهها و بالا و پایین دستگاه را نیز پوشانده، فلزی بوده و رنگ مات آن مانع از دریافت اثرات انگشت و آلودگی خواهد بود. جنس و طراحی این قاب از جمله مهمترین نکات مثبت در ساختار Tab A محسوب شده و مقایسه آن با اغلب نمونههای مشابه با بدنههای براق پلاستیکی و شیشهای جذابیت بالایی را به این مدل میبخشد.
بخش پشتی دستگاه بار دیگر بر فرم عمودی تبلت تأکید کرده و نهتنها جایگاه دوربین بهروشنی از این تصمیم حکایت دارد بلکه نشان سامسونگ در مرکز این قسمت نیز همراستا با این ترکیب است.
ضخامت Tab A 10.1 نسبتا کم و راضیکننده بوده و با اینکه از تبلتهای پرچمدار با ضخامتهای ناچیز هنوز فاصله دارد اما شرایط چندان بدی را نیز ارائه نمیکند.
دو اسپیکر استریوی دستگاه مطابق با فرم عمودی تبلت، در پایین قرار گرفتهاند که با وجودیکه در این حالت صدای مناسبی را ایجاد میکنند اما با چرخاندن تبلت و گرفتن آن به صورت افقی به سمت راست (یا چپ بسته به جهت چرخش) منتقل شده و از جذابیت آنها در ایجاد یک صدای استریو کاسته میشود.
در کناره سمت راست (در حالت عمودی) دکمههای معمول تغییر صدا و پاور قرار دارند که در آن مثل دیگر تبلتهای اخیر سامسونگ بار دیگر دکمه پاور بالاتر از ولوم قرار دارد. انتقال دکمه پاور به بالای کلیدهای دوگانه تغییر صدا، مزیت چندانی را از لحاظ ارگونومیک در هنگام در دست گرفتن تبلت در هر دو حالت افقی و عمودی ارائه نکرده و برخی موقعیتها مثل گرفتن اسکرین شات را تا حدودی سختتر نیز کرده است.
حضور جک هدست در بالای تبلت، استفاده از آن را در فرم عمودی نسبتا مشکل میکند اما در حالت افقی جایگاه نسبتا مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است.
از طراحی Galaxy Tab A 10.1 میتوان در مجموع تا حدود زیادی رضایت داشت و با اینکه فاصله آن تا تبلتهای پیشرفته و پرچمدار Tab S در زمینه طراحی نیز بهخوبی حفظ شده اما المانهایی مثل حاشیههای عمودی اندک در دو طرف صفحهنمایش و بخش فلزی پشت دستگاه، کیفیت قابلقبولی را به نمایش میگذارند.
ابعاد و وزن
Tab A 10.1 با طول و عرض به ترتیب 245.11 و 149.35 میلیمتری از متوسط تبلتهای 10.1 اینچی 16:10 ابعاد نسبتا کمتری را نشان میدهد که این کاهش ابعاد بهخصوص در عرض تبلت جاییکه باحاشیههای جانبی بسیار کمتری در دو طرف صفحهنمایش روبرو میشویم رخ داده است؛ برای مشخص شدن این کاهش عرض میتوان از هواوی مدیاپد T5 یاد کرد که با همین اندازه صفحهنمایش و نسبت مشابه 16:10 با اینکه از طول کمتری برابر با 243 میلیمتر برخوردار است اما عرض 164 میلیمتری آن تفاوت بسیار بزرگی را با Tab A 10.1 نشان میدهد.