در این ساختنی یاد میگیرید که چطور تصاویر دلخواه تان به تابلوی سه بعدی تبدیل کنید! اگر به این تابلو رشته LED اضافه کنید، یک لایت باکس خواهید داشت. ساخت این نوع لایت باکس بسیار ساده است و هزینه زیادی هم نمیبرد. ساخت این نوع تابلوی سه بعدی بسیار ساده است و میتوانید آن را با کمک بچهها بسازید.
برای ساخت تابلوی سه بعدی کافی است لایههای مختلف تصویر را جدا کنید و از هر کدام شان یک سیلوئت (تصویر سایه نما) بسازید. سپس این لایهها را با اسپیسر بهم میچسبانیم و به این ترتیب دوری و نزدیکی اجسام در تصویر مشخص میشود و تابلو افکت سه بعدی میگیرد. با اضافه کردن چراغ به تابلوی سه بعدی میتوانید آن را زیباتر کنید و بین لایههای تصویر سایه بیاندازید.
در ویدیوی زیر خلاصه ای از مراحل تابلوی سه بعدی را ببینید :
گام اول : وسایل مورد نیاز
- مقوای کلفت
- کارتن
- کاغذ پرینتر
- چسب
- چسب المرز
- رشته LED
ابزار مورد نیاز
- نرم افزار ویرایش تصویر
- کاتر یا چاقوی تیز
گام دوم : تصویر را انتخاب کنید
اولین کاری که باید بکنید، انتخاب تصویر تابلوی سه بعدی است. تصاویری برای ساخت این تابلوی سه بعدی مناسب هستند که عمق زیادی داشته باشند. اگر اجزای مختلف تصویر در عمقهای مختلف قرار داشته باشند، تابلو زیباتر میشود. تصاویر بالا نمونههایی هستند که برای ساخت تابلوی سه بعدی مناسب هستند.
میتوانید از این تصاویر استفاده کنید، با جستجو در اینترنت یک تصویر دیگر پیدا کنید یا خودتان یک عکس بگیرید.
گام سوم : لایههای تصویر را جدا کنید
بعد از انتخاب تصویر باید آن را به لایههای مختلف تقسیم کنید. برای اینکار میتوانید از هر نوع نرم افزار ویرایش تصویر که میخواهید، استفاده کنید. کارتان را از انتخاب اجسامیکه به دوربین نزدیک تر هستند، شروع کنید. سپس آنها را در یک لایه جدید کپی و پیست کنید. همین کار را برای اجزای دیگر تصویر که در عمق بیشتری قرار دارند، تکرار کنید. اینکار را آنقدر ادامه بدهید که تمام تصویر به لایههای مختلف تقسیم بشود. تصاویری که در یک عمق قرار دارند باید در یک لایه ذخیره بشوند و تصاویری که خیلی کلفت هستند هم در چند لایه قرار میگیرند.
همانطور که در تصاویر میبینید وسط تمام لایههای ما خالی است. در تصویر اصلی این قسمت با آب پوشانده شده و ما قصد داریم آن را نور نمایش بدهیم. به همین خاطر در تمام لایهها این قسمت خالی است.
گام چهارم : لایهها را به سیلوئت تبدیل کنید
حالا در هر کدام از لایهها قسمتی از تصویر که قابل دیدن است را انتخاب کنید. آن قسمت را با رنگ سفید و سایر قسمتها را با رنگ خاکستری روشن پر کنید. دو قسمت تصویر باید کاملاً از هم جدا باشند اما تفاوت رنگ نباید خیلی زیاد باشد.
اگر میخواهید همین تابلوی سه بعدی را بسازید، فایل این لینک را دانلود کنید و سیلوئتهای آماده پرینت را دریافت کنید.
گام پنجم : لایههای تصویر را پرینت کنید

هر کدام از لایههای تصویر را روی یک مقوای کلفت پرینت کنید.
گام ششم : سیلوئت را ببرید
روی میزتان را با یک کاور (مثلً یک تکه کارتن) بپوشانید تا در حین کار آسیب نبیند. حالا با یک کاتر تیز قسمتهای خاکستری هر تصویر را ببرید. هرچه دقت بیشتری بخرج بدهید و جزییات را دقیق تر ببرید، تابلوی سه بعدی زیباتر و واقعی تر میشود.
گام هفتم : اسپیسرها را ببرید

برای ایجاد افکت سه بعدی باید بین لایهها کمیفاصله بیاندازیم. برای ایجاد این فاصله از اسپیسرهای کارتنی بین لایهها استفاده میکنیم. ابعاد این اسپیسرها به اندازه تابلو بستگی دارد اما یک نکته مهم را باید رعایت کنید تا اسپیسرها و لایهها روی هم بیفتند. اندازه داخلی هر کدام از از این اسپیسرها باید کمیکوچکتر از اندازه بیرونی لایههای مقوایی تصویر باشد.
اسپیسرها دیده نمیشوند و به همین خاطر نباید دقیقاً هم اندازه باشند. اما بهتر است اندازهها خیلی با هم فرق نداشته باشد.
گام هشتم : سیلوئتها را به اسپیسرها بچسبانید
سیلوئتهایی که روی مقوا پرینت کرده اید را به پشت اسپیسرها بچسبانید. لایهها باید دقیقاً وسط اسپیسرها قرار بگیرند. بعد از تنظیم جای سیلوئتها، آنها را با چسب نواری به اسپیسرها بچسبانید. چسبها را کاملاً سفت بزنید تا لایههای مقوایی خم یا تا نشوند.
اگر میخواهید به تابلوی سه بعدی منبع نور هم اضافه کنید، به لایه آخر یک کاغذ کلفت هم بچسبانید. این لایه کاغذ باعث میشود پخش نور بهتر و زیباتر بشود.
گام نهم : لایهها را بهم بچسبانید
لایه اول تصویر را بردارید و یک لایه نازک چسب روی اسپیسر دور آن بزنید. سپس لایه دوم را روی آن بچسبانید. مطمئن شوید که هر دو لایه کاملاً روی هم تراز شده اند. سپس روی لایه دوم چسب بزنید و لایه سوم را اضافه کنید. اینکار را تا تمام شدن لایهها تکرار کنید. همانطور که قبلاً گفتیم لایه آخر یک کاغذ کلفت است.
برای ایجاد فضای رشته LED، دو اسپیسر دیگر پشت لایهها بچسبانید. با اینکار یک فضای خالی ایجاد میشود که میتوانید رشته LED را داخلش قرار بدهید.
بعد از اینکه همه لایهها را چسباندید، یک کتاب سنگین روی آنها بگذارید تا خوب بهم بچسبند.
گام دهم : یک کاور کاغذی بسازید
در این مرحله باید یک کاور کاغذی برای تابلوی سه بعدی بسازید تا چسبها و اسپیسرها دیده نشوند. ما از کاغذ پوستر سفید برای ساخت کاور استفاده کرده ایم اما شما میتوانید از متریالهای مقاوم تر استفاده کنید.
ابتدا طول و عرض کاغذی که باید با آن جلو و لبههای تابلوی سه بعدی را بپوشانید، اندازه بگیرید. از هر طف دو سانتیمتر به این ابعاد اضافه کنید تا بتوانید کاغذ را به پشت تابلو بچسبانید. کاغذ پوستر را در اندازه مناسب ببرید.
وسط این کاغذ یک مستطیل ببرید که کمیکوچکتر از ابعاد تصویرتان باشد. گوشههای کاغذ را همانطور که در تصویر میبینید ببرید تا تا کردنش دور تابلو ساده تر بشود.
تابلو را وسط کاغذ بگذارید. لبههای کاغذ را تا کنید و به پشت تابلو بچسبانید. اگر کاغذی که بریده اید، بزرگ است چند تکه کارتن یا اسپیسر داخل شکافها بگذارید تا پر بشوند.
گام یازدهم : رشته LED را اضافه کنید
با قرار دادن چند LED پشت تابلوی سه بعدی میتوانید آن را زیباتر کنید. بهتر است از رشتههای LED استفاده کنید که با باتری کار میکنند. در این صورت جابجا کردن تابلو ساده تر میشود.
رشته LED را با چسب حرارتی به لبه آخرین اسپیسر بچسبانید. سیم را هم از پایین تابلو رد کنید. LEDها را بصورت مساوی روی تابلو پخش کنید تا پخش نور بهتر صورت بگیرد.
تابلوی سه بعدی آماده است
تابلوی سه بعدی یا لایت باکس آماده است. زیبایی این تابلو در تاریکی خیلی بیشتر است. با استفاده از طرحهای مختلف میتوانید نمونههای زیباتری از این تابلو بسازید. همانطور که دیدید ساخت تابلوی سه بعدی با این روش بسیار ساده است و میتواند ایده خوبی برای کاردستی بچهها هم باشد.
